II Jornades de Biblioteques Escolars de les comarques de LLeida.

El dia 26 de novembre del 2011 es realitza la II Jornada de Biblioteques escolars de les comarques de Lleida a l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont, amb el títol: “Lectura i biblioteques a l’era digital”.

Frases sense contex que m'han agradat, pescades de la xerrada de Daniel Cassany :
... "nadius digitals" (nascuts després del 93), els d'abans (jo) som "immigrants digitals".

Peter Kruse : concepte. parla dels "residents digitals" i dels "visitants digitals". Estableix exemples de qui és qui, que ens fan riure i pensar al mateix temps.

Jo sóc una immigrant i... a més visitant que no crec que arribi a poder ser resident . Per cert, que no crec que sigui ni millor, ni pitjor, però esta bé que ens reconeguem i sobretot que no "demonitzem" els nostres estimats nadius que aconstumen a ser : multitasques a l'hora, volen aprendre divertint-se més que esforçant-se, amb una cultura global i que comparteixen la seva vida a la xarxa sense manies ... entre altres trets ...
... Internet facilita d'accés a la informació, no ajuda a entendre-la ... per tant també hem de tenir en compte que els nostres estimats "nadius" molts cops es confonen. Creuen en el que llegeixen a la xarxa com si es tractés d'un llibre més de text, sense discriminar i decodificar ,,,, per tant podriem dir també que són "analfabets digitals" ....

Ha estat una estona escoltant en Daniel del qual encara em queden moltes més idees per repassar, que fa que matinar en dissabte valgui la pena . Ah! i espero que si el seu sistema d'alertes Google l'avisa, li agradi el que he escrit.

Entrades populars d'aquest blog

LES BIBLIOTEQUES MÒBILS: EXPERIÈNCIES DE PROMOCIÓ DE LA LECTURA I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

El personal de los bibliobuses o bibliomóviles: Aproximación a un perfil.